αρνητικές σκέψεις
Tommy Engberg art

Καθημερινά κάνουμε χιλιάδες αρνητικές σκέψεις, οι περισσότερες απ’ αυτές τις σκέψεις επαναλαμβάνονται συνεχώς μέσα στο μυαλό μας και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας.

Παρόλο που συνειδητά δεν το καταλαβαίνουμε υποσυνείδητα επαναλαμβάνουμε σκέψεις που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αντιθέτως συσσωρεύουν αρνητισμό αλλά και εμπόδια στην διαύγια μας  κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση  του άγχους το οποίο ευθύνεται για τα περισσότερά ψυχολογικά αλλά και σωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Είναι σαφές λοιπόν ότι για να πετύχουμε τους στόχους, τα όνειρα αλλά και τις προσδοκίες που έχουμε για τον εαυτό μας, θα πρέπει να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο των επαναλαμβανόμενων σκέψεων μας.

Μία από τις κύριες ασκήσεις καθημερινής ενδυνάμωσης του οργανισμού μας είναι η αντικατάσταση των Αρνητικών σκέψεων με Θετικές. Φανταστείτε δηλαδή την ώρα που σας έρχεται μία σκέψη που έχει αρνητικό πρόσημο και μπορείτε να την συλλάβετε ότι την ανταλλάσσεται  με μία θετική σκέψη, είτε με μία θετική εικόνα που σας ηρεμεί κ σας χαλαρώνει.

Ένας άλλος  τρόπος για την απαλλαγή από τις αρνητικές μας σκέψεις είναι η συγκέντρωση μας στο εδώ και τώρα, που μας βοηθάει στο να μην ταξιδεύουμε ούτε στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον αλλά ούτε και στο πολύ γνωστό και πολλές φορές αρνητικό παρελθόν μας.

Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, να καλυτερεύουμε την ποιότητα ζωής μας, όπως για παράδειγμα τον ύπνο, την διατροφή μας κτλ , αλλά και να φέρνουμε στην ζωή μας ανθρώπους και καταστάσεις που μόνον θετικό πρόσημο έχουν για εμάς…

Σε κάθε περίπτωση εαν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τα παραπάνω η βοήθεια ενός ειδικού θα ήταν χρήσιμη στο να μας καθοδηγήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη ενός άλλου μοντέλου ζωής…