Θέλετε να αποφύγετε το χωρισμό; Κάντε αυτά τα απλά πράγματα κάθε μέρα…

Θέλετε να αποφύγετε το χωρισμό

Intricate body calligraphy by Ronit Bigal


Ποιό είναι όμως το μυστικό των επιτυχημένων ζευγαριών; Αποδεικνύεται, ότι η ευγνωμοσύνη είναι η «κόλλα» που κρατά τα ζευγάρια ενωμένα. Ακολουθήστε αυτούς τους τέσσερις εύκολους κανόνες και οι δυο σας θα αισθανθείτε μεγαλύτερη αγάπη, ενώ θα νιώθετε παράλληλα περισσότερη εκτίμηση και σεβασμό.

1. Πες καλημέρα
Όταν το ξυπνητήρι αρχίζει να «τσιρίζει», αντί να αρχίσετε στα τυφλά να βαράτε το κουμπί ή τρικλίζοντας στο σκοτάδι να επιδιώκετε να φτάσετε στο μπάνιο, προσπαθήστε να στραφείτε στον άνθρωπό σας λέγοντάς του μία «καλημέρα». Η έρευνα δείχνει ότι το 94% των ζευγαριών που το κάνουν αυτό σε καθημερινή βάση διατηρεί τη σχέση του σε εξαιρετικό επίπεδο. Αντίθετα, τα ζευγάρια που σπάνια χρησιμοποιούν αυτή τη φράση περιγράφουν τις σχέσεις τους ως κάτω του μέσου όρου.

Τι είναι αυτό που καθιστά τη συγκεκριμένη λέξη τόσο… μαγική; Όταν εύχεστε στον άνθρωπό σας «καλημέρα», αυτό που εννοείτε πραγματικά είναι ότι η μέρα είναι καλή, επειδή είστε μαζί. Και επιβεβαιώνοντας τα συναισθήματά σας «προ μεσημβρίας», θέτετε τα θεμέλια της θετικής επικοινωνίας για όλη την επόμενη μέρα.

2. Αναγνωρίστε τις αναμενόμενες καλοπροαίρετες πράξεις
Υπάρχουν πράγματα που ο άνθρωπός σας τα κάνει για σας συγκεκριμένα (τρίβει τα πόδια σας, σας φέρνει το φλιτζάνι με τον καφέ στο κρεβάτι σας), και υπάρχουν άλλα που τα κάνει για τη σχέση σας (βγάζει έξω τα σκουπίδια, πηγαίνει βόλτα τον σκύλο). Είμαστε αρκετά καλοί στο να ευχαριστούμε τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μας κατά τη διάρκεια της συμβίωσής μας για όσα πράγματα κάνουν αποκλειστικά για εμάς, αλλά έχουμε την τάση να τα παρατάμε, όταν πρόκειται για τις χειρονομίες που είναι επίσης ωφέλιμες.

Επειδή αυτές οι τυχαίες πράξεις φροντίδας βελτιώνουν τη ζωή σας και τις σχέσεις στο σύνολό τους, είναι σημαντικό να τις αναγνωρίζετε. Προσπαθήστε να προσθέσετε αυτήν την ισχυρή λέξη στο τέλος της φράσης σας με την οποία ευχαριστείτε για το γάλα που σας έχει φέρει. Αν έχετε αποκομίσει κάποιο όφελος από αυτήν την κίνησή του, αυτό σημαίνει ότι προέκυψε κάτι για το οποίο πρέπει να είστε ευγνώμονες.

3. Να επαινείστε μεταξύ σας μπροστά σε κοινό
Οι άνδρες σπάνια θα κάνουν την ερώτηση ας πούμε «Πώς φαίνεται η κοιλιά μου σ’ αυτό το πουκάμισο;». Αυτό όμως δεν πρέπει να σας δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτοί ποθούν λιγότερο τα κομπλιμέντα από τις γυναίκες. Και ενώ κάποια είδη επαίνων θα πρέπει να σχολιάζονται μόνο προσωπικά (όπως το εξωφρενικό σεξ που κάνατε χθες το βράδυ), οι δημόσιες επευφημίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στέλνουν το μήνυμα, ότι είστε υπερήφανοι για την παρουσία του συντρόφου σας και ότι θέλετε ο κόσμος να το ξέρει.

Δεν πρέπει να υπερβάλλετε – αυτό θα τον/την φέρει σε δύσκολη θέση. Απλώς να απευθύνετε ειλικρινή κομπλιμέντα που να ταιριάζουν στην ιδιομορφία του/της και προβάλλουν τα καλά στοιχεία.

4. Μη διακόπτετε
Προέκυψε αναστάτωση στην κοινή γνώμη, όταν μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science», προέβαλε τη διαπίστωση, ότι οι άνδρες είναι, από τη φύση τους, τόσο φλύαροι, όσο ακριβώς και οι γυναίκες. Αν ο άνθρωπος με τον οποίο συμβιώνετε δεν είναι πολύ ομιλητικός, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να πάρει τον λόγο πρώτος.

Ένας κύριος λόγος να σωπαίνει ο άνδρας είναι επειδή η σύντροφός του τον διακόπτει συνεχώς. Συμβαίνει συχνά όταν νομίζετε ότι γνωρίζετε ήδη τι πρόκειται να πει ή πετάγεστε να απαντήσετε στο πρώτο σημείο, προτού να έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη φράση του. Σε άλλες περιπτώσεις, το κάνετε, ίσως επειδή πιστεύετε ότι θα κάνει φοβερό λάθος. Πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι, εάν ο σύντροφός σας είναι σιωπηλός, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συναισθηματική διάσταση και ότι η σχέση σας βρίσκεται σε… πτώση. Σε μια υγιή σχέση και οι δύο εταίροι πρέπει να αισθάνονται ότι είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν.

Πηγή: abcnews